Сучасні компресори для стиснення повітря призначені як для побутового, так і для професійного використання в різних сферах. Серед ключових можливостей, які вони відкривають, можна виділити наступні:

  1. полірування поверхонь;
  2. шліфувальні роботи;
  3. обробка деревини;
  4. робота з кріпленням;
  5. фарбування;

Всі згадані роботи проводяться за допомогою пневматичних інструментів, але перед покупкою важливо визначитися з призначенням - побутовим і професійним. При домашньому використанні один з пневматичних інструментів підключається і працює недовго, періодично або сезонно. Це може бути фарбування паркану, продування радіаторів або обприскування садових культур. Виробництво ж вимагає щоденної експлуатації компресора в інтенсивному режимі, щоб забезпечити стисненим повітрям кілька пневматичних інструментів, наприклад, шліфувальних машинок або дрилів.

Саме від сфери експлуатації залежить інтенсивність використання агрегатів і кількість споживачів, які підключаються. Для цього важливо оперувати інформацією про технічні параметри агрегату, цей фактор і впливає на ціноутворення. Якщо ви не хочете переплачувати, заздалегідь зробіть всі необхідні розрахунки, але про все по порядку.

Етап 1: визначитеся з якістю повітря

Чи будете ви працювати з обладнанням в шиномонтажной або столярної майстерні, специфіка робіт буде різною. Обробка деревини вимагає чистоти повітря, що виходить, оскільки декоративні властивості виробу через домішок можуть погіршуватися. З огляду на якість одержуваного повітря і систему змащення, прийнято класифікувати компресори наступним чином:

  • Безмасляні моделі оснащуються деталями, які тертю піддаються мінімальним чином, тому в даному випадку немає необхідності встановлювати систему мастила. Є моделі, масло яких рухається по герметичному каналу, тому якість повітря залишається незмінно високим. Розглянуті агрегати демонструють невибагливість в технічному обслуговуванні, простоту транспортування в будь-якому положенні, а також здатність ефективно працювати при будь-яких температурних умовах. В результаті нагнітається повітря не має домішок, тому такий компресор підійде для експлуатації в харчовій, хімічній, меблевої та фармацевтичної промисловості.
  • Масляні компресори оснащуються спеціальною системою розбризкування масла, призначеної для змащення елементів з металу, які найбільшою мірою піддаються зносу. В результаті домішки масла з'являються і в який подається повітрі, тому, якщо вам потрібно працювати з пневматичним гайковертом або шуруповертом, такий варіант стане ідеальним. Обумовлена ​​дана особливість тим, що розкручування і закручування кріплення істотно полегшується. Як недолік устаткування такого типу варто розглянути необхідність регулярного чищення фільтрів і контролю рівня масла. Масляні моделі не підходять для експлуатації на харчовому виробництві, в стоматології, на виробництві м'яких меблів, а також для великих фарбувальних робіт.

Рекомендуємо вам регулярно чистити повітряні фільтри і зливати конденсат в процесі експлуатації компресора, щоб повітря на виході був без пилу і вологи. Такий захід дозволить істотно поліпшити результат і підвищити ефективність роботи.

Етап 2: Розрахуйте показник тиску

Робота кожного пневматичного інструменту залежить від конкретного показника робочого тиску, ця інформація вказується в інструкції і в картці товару. Наприклад, пневматична дриль на 7 бар або продувний пістолет на 4 бар використовуються в майстерні. Значення в даному випадку максимальне. Тиск на виході, до речі, може змінюватися протягом усього робочого циклу, тому не забувайте про наявність запасу в розмірі 2 бар при виборі компресорного устаткування. Отже, для інструменту на 7 бар необхідно підібрати компресор, розрахований на 9 бар. Якщо нехтувати цією вимогою, що підключається інструмент не зможе повноцінно працювати.

З іншого боку і з дуже великим запасом тиску купувати компресор не варто, оскільки це елементарно невигідно. Якщо слідувати цій рекомендації, сумісність пневматичних інструментів з компресорів буде оптимальною.

Етап 3: підрахуйте необхідну продуктивність

Розрахунок необхідного обсягу є найвідповідальнішим етапом при виборі ремінного компресорного устаткування. Обумовлений даний факт тим, що забезпечення пневматичного інструменту достатньою кількістю повітря є ключовим завданням компресора. Якщо можливості компресора не відповідають потребам інструментів, виникне ризик перегріву двигунів і інструменти будуть працювати неефективно. Щоб знати заздалегідь цей показник, необхідно розрахувати його за формулою Q = ((Q1 * K1) / ПК) + 30%. Розшифруємо дані формули:

  • Q - продуктивність компресора, яка вимірюється в літрах за хвилину;
  • Q1 - кількість повітря, яка споживається пневматичним інструментом, вимірюється в літрах за хвилину;
  • K1 - коефіцієнт використання інструменту (показник 0,2 підійде, якщо устаткування не працює вісім годин поспіль);
  • ПК - коефіцієнт корисної дії компресорної головки, тобто поправочний коефіцієнт (для одноступінчатого компресора необхідно брати показник 0,65-0,7, для двоступеневого - 0,7-0,75);
  • 30% - запас продуктивності.

Вивчіть інструкцію, щоб дізнатися про кількість споживаного повітря, наприклад, 300 літрів в хвилину споживає пневматичний гайковерт, отже, необхідно провести наступний розрахунок: ((300 * 0,2) / 0,65) + 30% = 92,3 + 30% = 92,3 + 27,7 = 120 (л / хв).

При використанні шліфувальної машинки з витратою повітря 200 л / хв одночасно з гайковертом, необхідно виробляти аналогічні розрахунки з урахуванням суми показників споживаного повітря двох зазначених інструментів. В результаті Q буде відповідати 200 л / хв. Отже, для зазначених двох інструментів необхідно купувати пасової компресорний агрегат, що нагнітається 200 л повітря в хвилину.

Етап 4: вибір обсягу ресивера

Компресорна установка ремінного типу оснащується спеціальними ресиверної баками, в яких зберігається запас стисненого компресором повітря. Тривалість роботи без перерви безпосередньо залежить від величини цього резервуара. Обсяг в 200 літрів і менше підійде для побутового використання, такі компресори компактні, але поповнювати запаси повітря і зупиняти установку доведеться кожні 4 хвилини. Обсяг бака до 500 літрів підійде для тривалої роботи в майстерні.

Етап 5: врахуйте технічні доповнення

Після того як ви визначитеся з відповідними робочими характеристиками, необхідно буде подумати про те, які додаткові опції вам знадобляться для підвищення комфорту експлуатації.

  • Транспортувальні колеса і спеціальна ручка актуальні для обладнання, які ви будете часто переміщати по будмайданчику, дачній ділянці або іншій території.
  • Манометр допоможе максимально точно контролювати тиск повітря на виході, щоб цей параметр було легше змінювати при необхідності працювати з різними пневматичними інструментами.
  • Система захисту дозволяє істотно продовжити експлуатаційний термін обладнання і знизити ймовірність суттєвих поломок. Дана система передбачає примусове охолодження двигуна повітрям і запобігання його перегорання. У деяких випадках модель може оснащуватися термостатами для забезпечення максимальної надійності, тому при перегріванні пристрій буде автоматично відключатися. Захист від перевантаження запобігти проблемам, що виникають через стрибки напруги.

Пам'ятайте про наявність гарантійного терміну на використання компресорного устаткування. Найчастіше гарантія триває 12 місяців, протягом якого ви зможете здати обладнання в сервісний центр при виникненні заводського браку. Ми впевнені, що ви вже навчилися виробляти необхідні розрахунки і зможете легко вибрати відповідний компресор. При необхідності ви можете звернутися до фахівців нашого інтернет-магазину і вам нададуть повну консультацію щодо цікавить вас моделі. Поспішайте придбати нове, якісне і ефективне обладнання для своєї майстерні вже сьогодні!