Електровикрутку: детальний огляд

Шуруповерт - дуже корисний інструмент, але він не завжди зручний у використанні, тому існує більш спрощений варіант інструменту, який дає можливість швидко і без зусиль вкрутити і викрутити шуруп, саморіз і т.д. - це електровикрутку. Пристрій простий у використанні, особливо у важкодоступних місцях. Детальніше про сфери застосування електровивертки ми розповімо далі.

Для чого потрібна електровикрутку?

Для рідкісної необхідності закриття або викрутити шуруп - акумуляторна викрутка не потрібна, але якщо передбачаються об'ємні види робіт - це незамінний інструмент. Даний інструмент покликаний спростити роботу домашнього майстра і професіонала.

Покупка даного інструменту виправдає себе, якщо майстер бажає скоротити час проведення робіт при складанні і розбиранні конструкцій і механізмів.

Компактні розміри дозволяють використовувати електровикрутку там, куди шуроповерт не зможе дістатися, наприклад, в шафу, щоб вкрутити кріплення.

Якщо говорити простіше, то електровикрутку - це аналог звичайної викрутки, оснащений акумуляторною батареєю. Така викрутка важить не більше 400 гр, в залежності від потужності.

Сфера застосування:

  • складання / розбирання меблевих виробів;
  • складання / розбирання побутової техніки;
  • дрібні ремонтні роботи.

Основні функції електричної викрутки - вкручування / викручування саморізів, болтів в стіни з різного матеріалу, для ремонту меблевих виробів, для розміщення декорацій в стінах, підлозі, стелі і т.п.

Типи акумуляторних викруток

Інструменти відрізняються за типом форми рукояті, таким чином бувають:

прямі рукояті, які не дуже гарні для робіт в слабодоступних місцях з невеликою площею;

  • г-образні рукояті - досить популярний вид серед інших, завдяки зручності в експлуатації;
  • т-образні - найзручніший тип рукояті тим, що навіть при розрядці акумулятора, зручно продовжувати роботу;
  • універсальні рукояті, що мають можливість зміни нахилу.

Акумуляторні викрутки також відрізняються типом акумуляторної батареї - це:

  • нікелевий акумулятор з вмістом кадмію - не дуже зручний тим, що для зарядки його слід повністю «спустошити»;
  • літієвий - простий за способом зарядки і довше тримає заряд.

Варто додати і те, що всі інструменти оснащені реверсом, блокуванням і підсвічуванням для робіт в не надто освітлених місцях.

Тонкощі вибору

Якщо потрібна акумуляторна викрутка як вибрати її допоможе наша стаття. І так, на що слід звертати увагу при виборі акумуляторної викрутки?

Мета. Цільове призначення - це першорядний фактор, який слід враховувати, вибираючи викрутку. Спершу, покупцеві варто ретельно подумати, а чи потрібна йому електровикрутку? Наприклад, якщо в будинку вже є шуруповерт, а необхідність в ньому і так не часто з'являється, то і від викрутки толку буде мало. Акумуляторна викрутка - не дешевий інструмент і купувати його, щоб він припадав пилом в коморі, не доцільно.

Потужність. Акумуляторні викрутки відрізняються потужністю. Для рідкісних операцій із налагодження роботи дверних кріплень або вкручування болтів в стіни - занадто потужний інструмент не знадобиться. Для домашнього майстра, наприклад, для столяра чи якщо передбачаються об'ємні будівельні роботи - потужна викрутка буде до речі, так як від її потужності залежить тривалість роботи.

Виробник. Торгові марки пропонують нам зробити вибір акумуляторної викрутки, яка буде відповідати вимогам покупця. Потрібно розуміти, що є нечесні виробники, які жадають швидкої наживи і ті, які встановлюють на свої прилади високу вартість, за рахунок вартості рекламної компанії та співпраці з виробниками дорогих комплектуючих. Щоб вибрати виробника, досить дізнатися інформацію про них з Інтернету або, порадившись, з консультантом при магазині.